icon Care sunt beneficiile unui parbriz pentru motocicleta ta?

Care sunt beneficiile unui parbriz pentru motocicleta ta?

De ce important un parbriz pentru o motocicleta?
Atenuarea vantului este crucială pentru reducerea oboselii și îmbunătățirea experienței de condus pe motocicletă. Adăugarea unui parbriz poate transforma radical plăcerea și confortul tău în timpul călătoriilor. 


 

Iata cateva beneficii evidente ale utilizarii unui parbriz:

Protectia la vant

Parbrizele ajuta la combaterea oboselii, a durerilor de spate si a incordarii bratelor, eliminand bataia vantului pe fata si pe piept. Mai putin aer care impinge corpul tau are ca rezultat o calatorie mai confortabila si mai placuta. Cand vantul e impotriva ta, te straduiesti mai mult sa-ti mentii postura dreapta si strangi mai tare mansoanele. Bratele tale muncesc din greu pentru a contracara forta vantului. In timp, dupa ore petrecute pe drum, incep sa oboseasca muschii spatelui si ai umerilor, precum si antebratele si mainile. inainte sa iti dai seama, esti obosit si nu stii cu adevarat de ce.

Cu parbrizul adecvat poti sa conduci mai relaxat. Mult mai relaxat. Daca planuiesti mai mult decat doar cateva ore in sa, nu o sa regreti utilizarea unui parbriz.

Protectia la intemperii

Ploaie sau soare, un parbriz face ca vremea sa fie un aspect secundar atunci cand pornesti la drum. Acest lucru este deosebit de important atunci cand te afli la 500 de kilometri – sau mai mult – de casa si nu ai timp, bani sau luxul de a petrece o zi ploioasa intr-o camera de hotel uscata si calda. Confortul si placerea sunt intotdeauna pe primul loc. Mentinerea corpului cald si uscat iti prelungeste timpul de calatorie si iti permite sa parcurgi mai multi kilometri in siguranta. In cazul cruiserelor, mai poti adauga un set de deflectoare de vant inferioare pentru si mai multa protectie la intemperii.

Protectie impotriva resturilor de pe asfalt

Un alt beneficiu al parbrizului este protectia impotriva resturilor de pe asfalt. Daca o pietricica mica aruncata dintr-o anvelopa este suficienta pentru a sparge parbrizul unei masini, gandeste-te doar cat de mult te-ar putea rani daca te-ar lovi. Un parbriz va ajuta la prinderea resturilor de drum care sunt aruncate de alte vehicule.

Reduce zgomotul in timpul mersului

Hai sa recunoastem, mersul pe motocicleta este destul de zgomotos. Daca nu folosesti o casca integrala, zgomotul vantului poate fi foarte deranjant. Un parbriz montat corespunzator ajuta la reducerea nivelului de zgomot. 

Eficienta imbunatatita a combustibilului

Parbrizele pentru motociclete sunt proiectate pentru a fi aerodinamice, ceea ce inseamna ca motocicleta va opune mai putina rezistenta la vant. Cu cat mai mica rezistenta, cu atat mai bine. In ceea ce priveste imbunatatirea eficientei combustibilului, este logic ca un parbriz sa ajute. Nu foarte mult..dar hei - vorba aia: fiecare strop conteaza!

Iti protejeaza dispozitivele electronice

Daca ai o multime de gadgeturi electronice montate pe bord sau pe ghidon, acestea sunt expuse la pietre si la resturile de pe asfalt in timp ce conduci. Un parbriz asigura o protectie suplimentara GPS-ului, telefonului sau GoPro-ului tau. De asemenea, unele parbrize iti pot oferi si alte optiuni de montaj. Amplasarea GPS-ului intr-o pozitie centrala si la nivelul ochilor iti va face mai usoara vizualizarea sau citirea instructiunilor de navigare. 


 


 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!